Scope 8 PI – NEN3140 

Elektrische installaties

Jansen Inspectie Kootwijkerbroek is een onafhankelijk en gecertificeerd inspectiebedrijf. Cor is bevoegd om de SCIOS Scope 8 PI (periodieke inspectie) uit te mogen voeren.

De antwoorden op de meest gestelde vragen over SCOPE 8 PI vindt u hieronder. Staat uw vraag hier niet tussen? of wilt u graag een offerte? neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Verschil Scope 8 en Scope 10 inspectie

SCIOS Scope 8 

De keuring conform Scope 8 is gericht op arbeidsveiligheid. Volgens de Arbowet moeten werkgevers zorgen voor veilige werkomstandigheden voor de werknemers.  Met deze inspectie worden de risico’s in kaart gebracht die voordoen bij het werken aan of met elektrische installaties. 

SCIOS Scope 10 

De keuring conform Scope 10 is gericht op de brandveiligheid en het signaleren van brandrisico’s van het algehele elektrisch materiaal. 

Scope 8 EBI of PI?

Sinds oktober 2022 is er een wijziging in de Scope 8 gemaakt. U heeft de keuze een EBI (eerste bijzondere inspectie) of een PI (periodieke inspectie).
Jansen Inspectie voert enkel een Scope 8 PI uit. Wilt u meer informatie over wat dat voor u betekent? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie! 

Waarom een Scope 8 inspectie?

  • U komt als werkgever de wettelijk zorgplicht na
  • Worden mogelijke storingen beperkt
  • Kan mogelijke schade voorkomen

Vraag een offerte aan!