Goed nieuws vanaf januari, 2021 mag Jansen Inspectie Inspectie Elektrische installaties uitvoeren!

Een inspectie van de elektrische installatie op basis van de NEN3140 en conform SCIOS Scope 8 is bedoeld om de arbeidsveiligheid van een bestaande installatie vast te stellen. De volledigheid van de inspectie is afhankelijk van de installatie alsook de eisen die de arbo of anderen (Bijv. verzekeraar daaraan stellen.

De Arbowet stelt dat het een taak van de werkgever is om te borgen dat de elektrische installatie die gebruikt wordt veilig is. De in het Arbo besluit geformuleerde eisen op het gebeid van elektrische veiligheid zijn in de NEN3140 concreet verder uitgewerkt.

SCIOS Scope 8 inspectie bestaat uit een visuele controle en een gedeelte metingen en beproevingen. Doel van de inspectie is om te bepalen of de installatie veilig kan worden gebruikt. Dit vereist van de inspecteur een vakkundig inzicht in gebruik van de installatie en juiste toepassing van de voorschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *